$config[ads_header] not found

1904 OL-friidræt anmeldelse

Anonim

De Forenede Nationers olympiske friidrettshold har haft deres andel af succes gennem årene, men amerikanerne var aldrig mere dominerende end i 1904. Amerikanske atleter vandt 23 ud af 25 friidræt-begivenheder og tjente også 23 sølv- og 22 bronzemedaljer i de første olympiske lege, hvor der blev tildelt faktiske guld-, sølv- og bronzemedaljer. Ti nationer og 233 atleter var repræsenteret i disse begivenheder, inklusive 197 amerikanske konkurrenter. Ikke-amerikanere vandt kun syv medaljer i legene, der blev afholdt i St. Louis.

De første moderne OL: 1896

Tre nye olympiske begivenheder blev tilføjet i 1904: en triathlon med tre arrangementer, en ”10-event” -konkurrence på 10 begivenheder - en forløber for decathlon - og et vægtkast på 56 pund. Den 4000 meter høje brik blev elimineret, og to begivenheder blev ændret. Den 2500 meter bratteflade blev udvidet til 2590 meter, mens teamløbet på 5000 meter blev forlænget til 6437 meter.

Sprints

Archie Hahn var den fremragende olympiske sprinter i 1904, og fik guldmedaljer på 60 meter (7, 0 sekunder), 100 (11, 0) og 200 (21, 6 på lige spor). William Hogensen blev nummer to i 60 og vandt bronzemedaljer i 100 og 200. Nate Cartmell tog sølv i 100 og 200, mens Fay Moulton blev tredje i 60. Harry Hillman vandt den første af sine tre 1904 guldmedaljer i 400, sluttede i 49.2, efterfulgt af Frank Waller og Herman Groman. Amerikanerne vandt alle sprintmedaljer.

Mellem og lang afstand

James Lightbody var en anden vinder af tre begivenheder i 1904, idet han tog 800 meter (1: 56.0), 1500 (4: 05.4) og stejleplan (7: 39.6). Howard Valentine og Emil Breitkreutz var henholdsvis anden og tredje i 800, mens Frank Verner og Lacey Hearn tog sølv og bronze i 1500. Irlands John Daly - der repræsenterede Storbritannien - afgav et bud på en sjælden ikke-amerikansk triumf i steeplechase, men faldt et sekund kort og nøjes med sølv, mens Arthur Newton tog bronzen.

Amerikaneren Fred Lorz var den tilsyneladende maratonvinder efter at have taget en unik vej til målstregen. Han løb omkring ni miles, før han trak sig tilbage på grund af udmattelse og tog derefter en tur i sin manager's bil. Efter at bilen brød sammen, forlod Lorz, løb resten af ​​vejen til stadion og krydsede målstregen først. Kort efter hævdede han, at hans handlinger var ment som en vittighed. Under alle omstændigheder blev han diskvalificeret, og Thomas Hicks erklærede vinderen i 3:28:53. Hicks havde også noget usædvanligt hjælp, idet han tog to doser stryknin og en drink brandy undervejs. Albert Corey, en franskmand, der derefter boede i USA, blev nummer to, og hans medalje blev officielt krediteret USA, selvom Corey forblev en fransk statsborger. Newton vandt bronzemedaljen.

Et par fem-mand hold - ni amerikanske løbere plus Corey - løb i 4-mile holdløbet. Newton var den hurtigste, hvor han sluttede i 21: 17.8, og førte New York AC-holdet til sejr. Chicago AC holdet, der inkluderede Corey, blev nummer to med et point.

Hurdles

Hillman vandt sin anden og tredje guldmedalje i forhindringerne og vandt den anden - og sidste - 200-meter-hindring-begivenhed i olympisk historie, i 24.6, og tog 400-forhindringer i 53.0. Frank Castleman og Waller vandt sølvmedaljer i henholdsvis 200 og 400 hindringer, mens George Poage blev tredje i begge løb. Fred Schule vandt 110-hindringerne i 16.0, efterfulgt af Thaddeus Shideler og Lesley Ashburner. Bortset fra et par australiere i 110, var alle hindringer-konkurrenter amerikanere.

jumps

Myer Prinstein forbedrede sin ydeevne i 1900 ved at tage guld i standard langhoppet (7, 34 meter / 24 fod, 1 tomme) og triple jump (14, 35 / 47-1). Prinstein placerede også femte i både 60- og 400-meters løb. Daniel Frank blev nummer to i langhoppet, Fred Englehardt tog sølvet i det tredobbelte hopp, og Robert Stangland blev tredje i begge begivenheder.

Samuel Jones vandt højdehoppet ved at rydde 1, 80 / 5-10¾, med Garrett Serviss nummer to og Tysklands Paul Weinstein - den eneste ikke-amerikanske hoppemedalje - tredje. Charles Dvorak toppede 3, 5 / 11-5¾ for at vinde stanghvelvet, foran LeRoy Samse og Louis Wilkins.

Som han gjorde i 1900, vandt Ray Ewry alle tre stående spring i 1904. Han vandt guldmedaljer i de stående versioner af langhoppet (3.47 / 11-4½), triple jump (10.54 / 34-7) og højdehoppet (1, 60 / 5-3). Charles King blev nummer to i både de stående lange og tredobbelte spring. Joseph Stadler vandt sølvet i det stående højhopp og bronzen i det stående tredobbelt spring. John Biller var tredje i det stående langhopp, og Lawson Robertson tog bronzen i det stående højhopp.

kaster

Ralph Rose konkurrerede i alle fire kastebegivenheder og vandt tre medaljer og vandt skuddet med et kast på 14, 81 / 48-7. Han var nummer to i diskos, tredje i hammerkastet og sjette i 56-kilos vægtkast. John Flanagan tog hammerkastet guld på 51, 23 / 168-1 og placerede nummer to i vægtkastet. Martin Sheridan vandt diskoset i et kast med Rose, efter at begge nåede 39.28 / 128-10 under den almindelige konkurrence. Sheridan vandt kastet med et kast på 38, 97 / 127-10 til Rose's 36, 74 / 120-6. I vægtkastet, som ikke ville vende tilbage til OL før 1920, tog canadiske Etienne Desmarteau guldet ved at kaste redskabet 10.46 / 34-3¾. Andre sølvmedaliere inkluderede Wesley Coe i skuddet og John DeWitt i hammeren. Bronzemedaljer indeholdt Lawrence Feuerbach i skuddet, Grækenlands Nicolaos Georgandas i diskos og James Mitchell i vægtkastet.

Flere begivenheder

Syv atleter konkurrerede i all-round konkurrencen, der blev afholdt på en enkelt dag. Begivenhederne var i rækkefølge 100-yard-løbet, skuddsæt, højspring, 880-yard-gåtur, hammer, stanghvelv, 120-yard-forhindringer, 56-pund vægtkast, langt hopp og mils løb. Som med det moderne decathlon modtog atleter point baseret på deres tidspunkter eller afstande i hvert arrangement. Storbritanniens Thomas Kiely - en anden irer - havde den bedste præstation i løbet gang, hammerkast, forhindringer og vægtkastet for at vinde begivenheden med 6.036 point. Amerikanerne Adam Gunn og Truxton Hare tog henholdsvis sølv- og bronzemedaljer.

Triathlon omfattede tre friidræt-begivenheder - langspring, skudspud og 100-yard-strejke - men blev faktisk betragtet som en del af gymnastik all-round konkurrencen, så alle konkurrenterne var gymnast. USA fejede medaljerne, med Max Emmerich først, John Grieb anden og William Merz tredje.