$config[ads_header] not found

Hvordan fungerer det kontroversielle nhl-shootout?

Indholdsfortegnelse:

Anonim

For at bryde en uafgjort score efter en fem minutters overtidsperiode deltager National Hockey League hold i et shootout. Tre spillere fra hvert hold veksler straffespark mod modstanderens målmand. Hvis scoringen forbliver bundet, efter at hvert hold har taget sine tre skud, bevæger shootout sig til den pludselige dødfase, hvorved det første hold, der scorer, er vinderen.

Shootout erstatter ikke overtid i Stanley Cup-slutspillet. Det bruges kun til at bestemme almindelige sæsonkampe og først efter fem minutters overarbejde.

Baggrund

Tidligt i NHLs historie blev bånd efter reguleringsspil besluttet i en 10-minutters overtidsperiode, men det ændrede sig i 1942, da overarbejdet blev fjernet og spil sluttede i bånd. I 1983 tilføjede NHL en fem minutters overtidsperiode, men hvis spillet stadig var bundet efter overarbejde, forblev det bundet. Fra og med sæsonen 2005-06 implementerede NHL shootout for at bestemme en vinder i almindelige sæsonkampe.

I en separat indsats ændrede NHL sine regler fra 1999 for at give et hold til hvert hold, hvis spillet var bundet efter regulering. Den eventuelle vinder får et yderligere point. I spil, der ikke går overtid, får vinderen to point, og taberen får ingen. Ligaen håbede, at denne ændring ville reducere antallet af bånd.

Sagen til shootout

Tilhængere af shootout som uafbryder citerer følgende som grunde til at shootout bør forblive en del af NHL-reglerne:

• Intet matcher spændingen, forventningen og spændingen ved et shootout.
  • Shootout er hurtigt, spændende, giver øjeblikkelige resultater og er let for afslappede fans at følge.
  • NHL har brug for mål. Scoringen er faldet siden 1980'erne, og de fleste hold spiller en kedelig, forsvars-første stil. Hockey formodes at handle om at score. Shootout returnerer målscoring til dets retmæssige sted i midten af ​​spillet.
  • Hockey er et spil i udvikling, og forandring er god. For eksempel var det fremadrettede pas ulovligt indtil 1911, og almindelig sæsonoverarbejde begyndte ikke før i 1983.

Sagen mod shootout

Mens supporterne i sidste ende vandt, havde dem, der var imod brugen af ​​shootout, også deres grunde:

• Shootoutet kan være sjovt, men det er ikke hockey. Hockey er et holdspil, ikke en række afbrydelser. Spillere er nødt til at tjene scoringschancer ved at arbejde ud og skating modstandere.
  • Shootout er en gimmick, svarende til at beslutte et baseball-spil med en hjemmekonkurrence eller at bryde en fodboldbinding ved at få quarterbacks til at kaste bolden gennem et dæk.
  • Der er ikke noget galt med et slips. Hvis hold ikke kan bestemme en vinder efter 65 minutters hockey, er uafgjort et retfærdigt resultat.
  • Shootout er en stor nyhed, intet mere. Denne nyhed har slidt tyndt, og spillere og fans i den tabende ende af shootouts føler sig snydt.
  • En anden ændring af spillet betyder flere komplikationer i NHL-stillingen. SOL (shootout-tab) erstatter bånd. Flere point uddeles, hvilket gør historisk sammenligning mellem hold endnu vanskeligere. Spillerstatistikker kræver endnu en kategori for shootout-mål og -besparelser.

Sådan fungerer NHL Shootout

I shootout navngiver hvert hold tre skydespil. Hvis spillet forbliver bundet, efter at de tre skytter er færdige, fortsætter holdene med at skyde i pludselig dødstilstand, men spillet kan ikke afslutte, før hvert hold har taget det samme antal skud.

Med vedtagelsen af ​​shootout fjernes bånd fra NHL-stillingen. Et hold tildeles to point for en sejr (angivet som "W"), nul point for et reguleringstab ("L") og et point for et spil tabt på overtid eller en shootout ("OT" eller "OTL").

Shootout tæller ikke med individuel statistik. Et shootout-mål føjes ikke til en spillers samlede mål eller samlede point. Et tilladt shootout-mål er ikke inkluderet i målmandens mål imod, mål mod gennemsnit eller spar procent. Shootout har ingen betydning for plus-minus eller anden in-game-statistik.

Hvis et spil er bundet 0-0 ved slutningen af ​​overarbejde, krediteres begge målmænd med en shutout, uanset hvilket hold der vinder shootout eller hvor mange shootout-mål der scores. Individuel shootout-statistik beregnes som en separat kategori i den officielle NHL-statistik.

Det vindende hold i shootout får et mål tilføjet til dets sæson totalt. Det tabende hold har et mål imod tilføjet dets sæson totalt. Dette gælder uanset hvor mange mål der scores under selve shootout.

Forud for skuddet foregår en pause på to minutter, hvor isrensningsmaskinen skærer en frisk bane fra centeris til hvert net.